Ka një gabim në shfletuesin tuaj. Ju sugjerojmë ta përditësoni me një version më të ri.

Georges Alecian

Georges Alecian

Observatoire de Paris, Francë

Georges Alecian është astrofizikan në Francë. Ai mban pozicionin Drejtor Kërkimi Emeritus në CNRS dhe punon në Observatorin e Parisit, në fushën e fizikës yjore. Aktiviteti i tij kërkues fokusohet në përbërjen kimike të yjeve e në veçanti në fizikën e proceseve që krijojnë johomogjenitete në shpërndarjen e elementeve. Georges bashkëpunon me astrofizikanë nga vende të ndryshme, kryesisht nga Franca, Kanadaja, Austria dhe Armenia. Në hobet e tij përfshihen fotografia dhe lojrat DIY e high-tech. Edhe gruaja e tij është astrofizikane. Ata kanë një vajzë, tre nipa dhe një numër variabël macesh.