Ka një gabim në shfletuesin tuaj. Ju sugjerojmë ta përditësoni me një version më të ri.

Gloria Delgado Inglada

Gloria Delgado Inglada

Universidad Autonoma de Mexico, Meksikë

Gloria ka lindur në Madrid, Spanjë, qytet që ajo e adhuron. Ka ikur në Meksikë në 2004 për të studiuar astronomi dhe që atëhere jeton në këtë vend, fillimisht në Puebla dhe tani në Mexico. Kërkimet e saj zhvillohen kryesisht mbi mjegullnajat e jonizuara. Për këtë arsye ajo mund të studiojë prodhimin e elementeve kimike dhe evolucionin e tyre në galaksi. Glorias i pëlqen të lexojë dhe të shkruajë, të udhëtojë, ecë dhe të luajë me orë me qenin e saj Anequi. Ajo i kushton shumë kohë përhapjes së shkencës, merr pjesë në podkaste, boton buletinin "El Búho azul" (Bufi blu) dhe shkruan artikuj për popullarizimin e shkencës.