Ka një gabim në shfletuesin tuaj. Ju sugjerojmë ta përditësoni me një version më të ri.

Jean Schneider

Jean Schneider

Observatoire de Paris, Francë

Pas punës së tij në mikrofizikë, Jean Schneider iu drejtua astronomisë, e cila kërkon më shumë imagjinatë. Nga galaksitë kaloi në ekzoplanetet dhe kërkimin e jetës rreth yjeve. Ai ka qenë nismëtari i zbulimit të ekzoplaneteve me satelitin CoRoT dhe ka propozuar një metodë për kërkimin e planeteve me dy diej. Paralelisht, është i interesuar ndaj filozofisë së shprehjes dhe raporteve mes trupit e mëndjes. Së fundmi ka filluar të pikturojë në akuarel.