Ka një gabim në shfletuesin tuaj. Ju sugjerojmë ta përditësoni me një version më të ri.

Stanley Kurtz

Stanley Kurtz

Universidad Nacional Autonoma de Mexico, Meksikë

Stan ka fituar doktoratën në fizikë nga Universiteti Wisconsin, me një specializim në astrofizikë dhe radio astronomi. Tani është profesor në Institutin e Astronomisë dhe Astrofizikës në Universitetin autonom kombëtar të Mexico. Kërkimin shkencor e ka në fushën e formimit të yjeve masive dhe efektin që këto yje japin në mjedisin ndëryjor. Ka drejtuar teza nga niveli universitar në atë doktoral dhe jep leksione fizike dhe astronomie në universitet. Më parë ka qenë fotograf, fermer dhe amator i madh veturash amerikane. Kur ka kohë të lirë, ai gatuan, punon kopështin, prodhon birrë, lexon shumë (për qejf me një gotë birrë përpara), mëson gjuhë të tjera dhe bën çdo ditë gjumin e drekës.